Hos Sportsfysioterapien undersøger og behandler vi alle typer af skader – vi behandler alle lige fra elitesportsudøvere og ambitiøse motionister til den brede befolkning, som oplever smerter i hverdagen eller under sport. Vores fysioterapeuters tilgang til patienterne er meget aktiv og behandlingen bliver individuelt tilpasset dine behov og målsætninger, da vi mener, det skaber det bedste grundlag for en varig bedring.

Snak om skinnebensbetændelse med fysioterapeut hos Sportsfysioterapien
Forklaring af diskusprolaps af fysioterapeut i Sportsfysioterapien
Test for slidgigt af fysioterapeut Mark Strøm hos Sportsfysioterapien
Behandling af ondt i lænden efter iskias
Behandling af ondt i lænden efter diskusprolaps
Personlig træner med fysioterapeut hos Sportsfysioterapien

Undersøgelse

I undersøgelsen lægger vi stor vægt på en grundig gennemgang af din problemstilling. Ud fra en fysioterapeutisk undersøgelse forsøger vi at få afdækket, hvilken struktur i kroppen der er skadet, hvad enten det er en akut opstået skade eller en overbelastningsskade.

Gennem undersøgelsen forsøger vi at afdække forskellige årsager til at skaden er opstået. I vores undersøgelse laver vi forskellige kliniske tests og supplerer med objektive målinger (muskelstyrke, hoppehøjde, osv.), som har til formål af skabe det rette grundlag for din behandling. Samtidig giver det den bedste mulighed for at måle din fremgang.

Som en supplerende del af undersøgelsen og behandlingsforløbet kan vi tilbyde dig at udfylde et diagnosespecifikt spørgeskema, som kan være med til at måle og dokumentere din fremgang i forløbet.

Ved mistanke om en mere omfattende skade (korsbåndsskade, diskusprolaps, mv.) samarbejder vi gerne med et netværk af andre specialister med henblik på en supplerende udredning af skaden og eventuel videre behandling.

Som afsluttende led i undersøgelsen udarbejdes der i fælleskab en individuel genoptræningsplan og prognose for skaden. Der opstilles en klar fælles målsætning for forløbet, som skal danne grundlaget for et succesfuldt behandlingsforløb.

Bemærk:
Til undersøgelsen er det vigtigt, at du møder op i en passende påklædning i tilfælde af, at du skal undersøges på briksen og/eller være fysisk aktiv.

Behandling og genoptræning

Vi tror på, at en aktiv tilgang til din behandling skaber de bedste forudsætninger for varig bedring.

Når vi i undersøgelsen har fastlagt, hvilke årsager der kan være til din skade, er det vigtigt at få lavet et individuelt tilpasset behandlingsforløb. Her er det vigtigt at den skadede struktur (sene, muskel, ledbånd mm.) bliver genoptrænet målrettet, så den igen bliver tolerant overfor de belastninger, den udsættes for i hverdagen eller under sport.

Genoptræningen tager afsæt i en specifik arbejdskravsanalyse baseret på den sportsgren, som du dyrker. I genoptræningen vil der være fokus på kvalitet, frekvens af træning samt belastning og hastighed i de forskellige øvelser. Træningen kan enten foregå som enten individuel træning 1:1 eller som holdtræning på mindre specialiserede hold.

I selve behandlingsforløbet suppleres der ofte med brug af forskellige fysioterapeutiske teknikker, som har til hensigt at afspænde og udspænde muskulaturen eller at øge bevægeligheden af et led.

Som afslutning på behandlingsforløbet vil du gennemgå forskellige afsluttende tests, som skal sikre, at du igen er klar til at belaste kroppen med mindst mulig risiko for at pådrage dig en skade igen.

Hos os er du aldrig alene i processen. Vi inddrager fx gerne din træner eller sportschef i beslutningsprocessen i forhold til at komme tilbage til sport.

Afslutningsvis tager vi en snak om, hvordan du kan fortsætte din træning som skadesforebyggende træning.