I Sportsfysioterapien er vi specialuddannet i at analysere og korrigere din løbestil. En løbestilsanalyse henvender sig til dig, som har eller har haft en kortere eller længerevarende løberelateret skade eller som ønsker at optimere din løbestil.

Løbestilsanalyse hos Sportsfysioterapien
Løbestilsanalyse hos Sportsfysioterapien

Hos Sportsfysioterapien benytter vi løbestilsanalysen til at finde årsagen til løberelaterede smerter eller skade. Det er vigtigt for os at se, hvordan du bevæger dig. Løbestilsanalysen foregår derfor på et løbebånd, hvor vi optager en video, så vi i slowmotion kan se dit løb fra forskellige vinkler. Således kan vi bedre analysere dynamiske og biomekaniske forhold, som vi ikke umiddelbart ser, når kroppen er i hurtig bevægelse.

Når vi har analyseret din måde at løbe på forsøger vi at integrere korrektioner af din løbestil som en aktiv del af genoptræningen. Dermed kan løbestilsanalysen bruges som et værktøj til at forbedre og udvikle den engagerede løber, hvad enten du er professionel, supermotionist eller nybegynder.

I sportsfysioterapien tager en løbestilsanalyse altid afsæt i dine ønsker og eventuelle problemstillinger. For at optimere udbyttet af undersøgelsen og analysen vil vægtningen derfor variere i de enkelte løbestilsanalyser.

En løbestilsanalyser starter med en indledende snak omkring din løberelaterede problematik og træningsprofil. Dernæst følger en fysioterapeutisk undersøgelse, videooptagelse af løbestil, vurdering og eventuelt korrektion samt rådgivning om videre behandlingstiltag, som eksempelvis øvelser.

Hvem kan have brug for en løbestilsanalyse:

 • Dig, som har eller har haft en kortere eller længerevarende løberelateret skade, som eksempelvis:
  •  Skinnebensbetændelse
  • Akillessenebetændelse
  • Hælspore
  • Løberknæ
 • Dig, som ønsker at optimere din løbestil.
 • Dig, som ønsker professionel rådgivning om, hvordan du undgår løbeskader fremadrettet.

Bemærk: Til undersøgelsen skal du medbringe dine løbesko, shorts og eventuelt sports BH.